Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.09.2015 16:12 - Разбиване на "демократичните" митове за Тодор Живков
Автор: psybg Категория: Политика   
Прочетен: 1120 Коментари: 4 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

На днешния ден- рождения ден на Тодор Живков , не се стърпях да напиша няколко думи , с които да разбия антикомунистическите митове от последните 25г. Явно в България хората не виждат по-далеч от носа си , не следват логическото развитие на нещата и лесно се оставят да бъдат манипулирани. А и самите социалисти не желаят тези митове да бъдат разбити, кой иска от олигарх да стане отново средна класа ?! Ще изброявам митовете и ще ги анализирам  един по един.

1.Избиване на българската интелигенция с идването на комунизма, народен съд и убиване без оглед на престъпленията   

Първо искам да направя уговорката, че не подкрепям никакво насилие, никакви убийства независимо от какво се продиктувани те. Но нека сега се съсредоточим на онези смутни дни от  декември 1944 до април 1945 г. Убийства несъмнено е имало. Това, обаче, което историята премълчава е , че огромната част от тези убийства са извършвани над хора, които преди това са избивали партизани, убивали са и измъчвали жени, дори деца (Ястребинчетата, Кокарешкови и други). Тези хора са рязали партизански глави и подобно на турците са ги разнасяли по селата набучени на колове. Комунистите може да са всякакви, но никога не са избивали деца и жени. Така , че огромна част от тези хора са били престъпници и убийци. Интелигенцията- нека се върнем 20г. преди събитията от 1944г. , през 1923г. се случва деветоюнският преврат  - какво следва след него , масови убийства на комунисти и земеделци без оглед на възраст и пол. Страховити мъчения по селски училища и кметства, камионетки с трупове изкарвани по нощите и погребвани незнайно къде. Десетки, стотици дори изчезнали хора. Убити са Никола Вапцаров, Христо Ясенов, Гео Милев, Христо Смирненски, Сергей Румянцев, Тодор Страшимиров и други. Убит е дори министър-председателят Александър Стамболийски. Срещу действията на шпиц командите надигат глас Ърнест Хемингуей, Максим Горки и други световни личности. През 1944г. синовете на избитите след 1925г. вече са достатъчно пораснали за да могат да отмъстят на фашистка България. Така, че когато говорим за убийствата на Народния съд, нека гледаме обективно и споменем тези,  които са се случили от царската власт 20г. по-рано. Нека не крием и информацията , че Народен съд е имало почти в цяла Европа. В следствие на такъв Народен съд само във Франция са осъдени на смърт над 8000 колаборационисти. Бесели са ги направо по уличното осветление в Париж.  Навсякъде където е имало профашистки правителства е имало народен съд. В България са убити около 2000 човека.

2.Лагерите на смъртта – Скравена , Ловеч и Белене  - Така наречените лагери на смъртта за съжаление са съществували, но и там информацията е силно преувеличена. Първо там са въдворявани предимно престъпници-рецедивисти (имало е и невинни хора, вероятно). Имало е убийства , те са извършвани най-вече от специално избрани затворници пред погледа на надзирателите. През 1961г. от лагера в Белене бягат 2-ма затворници , те успяват да разкажат какво се случва там, след което информацията стига до Борис Велчев , а той я казва на Живков.  Тодор Живков , откровено възмутен и незнаещ какво се случва , остава буквално като гръмнат. „Че ние не сме фашисти за да извършваме това“. Още на следващия ден лагерите са разтурени и лагерниците са изпратени по различни затвори. За това толкова за мита с лагерите, те спират своето съществуване през 1961г. , така че не бива да бъде свързван целият комунизъм с тях. За съжаление е имало жертви, имало е и невинни, но в една следвоенна обстановка винаги има подобни неща. Изпитвам съчувствие към разбитите семейства и убитите,  не го одобрявам!

 

3. Раздаването на прочутите апартаменти – На година са раздавани средно по 20-25 апартамента. Апартаменти са получавали заслужили спортисти, артисти и други. Например Стефка Костадинова , рекорд , който все още не може да бъде подобрен, какво по-нормално от това да и бъде подарен един апартамент като награда , за това, че е прославила България по целия свят?! Не като сега да ги оставят спортистите почти без нищо, за това и спортът ни е на това ниво. Или пък космонавтът Георги Иванов, защо той да не получи такъв подарък?! Нима това не са хора, които заслужават? В днешно време в нормалните бели държави също има такава практика.

4.Тодор Живков – милиардер, ограбил държавата. Оказа се, че сметките на Живков са празни и в тях няма не само милиарди, но дори милиони.

5.България преди 1989г. раздала несъбираеми заеми чрез фонд „Москва“ – Да, България е внасяла пари за този фонд, но това е било нещо от порядъка на 500-600 хиляди долара. За сметка на това, всяка година безвъзмездно СССР са отпускали по 500-600 милиона долара на България. Отделно, че изкупуваха цялата продукция, която произвеждахме. В днешно време пак си внасяме огромните вноски в ЕС, но въпросът е какво получаваме ние, обикновените хора?! Изключвам колко се ограбва горе на върха…

6.Тодор Живков оставя една фалирала държава – няма по-голяма лъжа от това. Външният дълг на Република България към 1989г. е в размер на 10.5 млрд. Този дълг е натрупан за 45г. комунизъм,  но трябва да се вземе предвид това, че първо сме били следвоенна страна, била се на страната на губещите и от това следват огромни репарации. Второ е текло огромно строителство, заводи , училища, детски градини, болници, кметства, читалища и какво ли още не. Като включим и безплатното медицинско обслужване, образованието , ниските цени на услугите, и други, се оказва, че сме  натрупали само 10млрд . За 25г. демокрация , когато всичко си плащаме, когато бяха продадени и унищожени всички заводи, дългът ни скочи многократно, само последното правителство изтегли  16млрд на веднъж. И въпреки всичко дългът си остава малък, само 25% от БВП , за справка този на САЩ е 100%, а този на Люксембург 3443%.

7.Тодор Живков изнесе златото на България- през 1913г. България губи една война срещу своите съюзници, от които произтичат големи загуби и плащания. През 1918г. България отново губи война, сключват се едни договори , с които сме задължени да плащаме огромни репарации. През 1944г. България за пореден път е на страната на губещите, а все още не сме изплатили репарациите от 1918г… Така че, ето къде е отишло прословутото злато на България.

8. Великият мит за Съветската окупация –  Въпреки, че България е била във война срещу СССР , съветската армия не гръмва нито една пушка срещу българския народ. Напротив, Сталин лично настоява  пред Чърчил, България да не бъде бомбардирана. Чърчил , обаче е на друго мнение и  смята, че на българският народ трябва да му се даде добър урок. Въпреки че България не участва в никакви бойни действия и винаги категорично отклонява такива искания на Германия, тя е подложена на жестоки бомбардировки от англо-американските въздушни сили, като най-тежко е засегната София. Убити са над 9000 български граждани.  Разрушени са над 13 000 сгради, предимно болници, училища, паметници на културата.  Безспорен тероризъм е практиката на англо-американската авиация да пуска осакатяващи микробомби c вид на лакомства, играчки и писалки с цел да бъдат поразявани най-вече деца. От тях в българският език остава израза: "Играчка плачка". Тези факти сочат реалната цел - смъртта и осакатяването на колкото е възможно повече български граждани  . Унищожаването преимуществено на хуманитарната и духовна гражданска инфраструктура на България от англо-американските бомбардировки неоспоримо доказват самите поразените от тях обекти. И ние „достойните българи“ , вдигнахме паметник на американските летци, на който дори слагаме редовно цветя , питам аз къде са националистите?! Но да се върнем на така наречената съветска окупация.

Освен, че съветската армия не воюва срещу българската, за 45години комунизъм в България не е имало нито един съветски войник, и нито една съветска военна база. Впрочем България е единствената страна в целия Вършавски договор, в която няма съветски войски. А днес?! Днес сме членове на „демократичното „ нато, тук е пълно с чужди войници (най-вече американски), техните бази и военна техника са повече от колкото българската армия притежава. Е , ПИТАМ АЗ КОЙ ТОЧНО Е ОКУПАТОРА НА БЪЛГАРИЯ?!

9.16-та република на СССР –Истината за този мит е, че Тодор Живков наистина споменава това на един от пленумите. Но това е продиктувано от моментната политика на СР Югославия. Йосип Броз Тито отдавна има апетити към българската територия, но охладнелите му отношения със Сталин не му позволяват това да се случи. По-късно обаче, отношенията с Хрушчов са затоплени и апетитите на Тито отново са на лице. Виждайки тази опасност , Живков прибягва до хитър ход , а именно предложение да станем 16-та република на СССР. Разбира се, че Тито не може по   никакъв начин да предяви претенции към части от СССР.  По този начин Живков е спасил България от откъснати територии.

10. Голямата екскурзия на българските турци – Само един въпрос – Представете си още 800 000 турци в България през 1990г. За разлика от нас , те винаги са имали по 3-4 деца, докато през комунизма българските семейства имаха по 2. А сега си представете колко щяха да са те през 2015г.?!

11. През комунизма българското населени беше 9.5  млн, от, които 400-500 хиляди роми (дори и по-малко), сега сме 6.5 млн, от които повече от 1.5 млн са ромите….

 

Истината е една: 25г. се води политика на отричане на комунизма и всичко построено и оставено от него. Хората трябва да забравят какво е било , че е имало хубави неща, всичко трябва да се отрече, да се оплюе , да се изхвърли на боклука. Защо ли?! Много е просто , благодарение на падането на комунизма и следствието от това падане много хора станаха милиардери и милионери. За сметка на средната класа. Разделението стана огромно –много богати и много бедни. Тези , които държат парите , държат властта и медиите. Те могат да манипулират по всякакъв начин , идеята им – Никога комунизма да не се връща, защото , ако той се върне , ще трябва отново да има 90% равенство , а те нямат интерес от това. Сега са милионери, защо трябва да изгубят парите си…

А ние наивниците вярваме на всичко, връзваме им се и така избори, след избори, след избори… А колко неща се върнаха от онова време, само че те мълчат и не казват. Имахме РУМ, ЦУМ, ХАЛИ, затворихме ги и доведохме кауфланд, лидъл, била, които впрочем изнасят парите си в чужбина. Имахме униформи в училищата, махнаха ги , но сега отново ги връщат, правят различни младежки организации, скаути , а всичко това го имаше. Имаше патриотизъм и човеколюбие. Още в детската градина знаехме кои са Ботев и Левски (сега 6-ти клас не знаят кои са, а наскоро даже седмокласници  не знаеха кога е освобождението и кога съединението) Когато ние бяхме социализъм, западните държави макар и рекламирани като твърде добри, се учеха на това. Сега при тях е социализъм, а при нас е един див капитализъм, от който скоро няма да се излезе. 




Гласувай:
3



1. dobronameren - И после Цецо бил Наглецо.
07.09.2015 17:21
Представяте ли си тяхната комунистическа наглост! Ами то още има живи свидетели на убиствата, извършвани от нашите комунисти около и след 9 септември 1944, живи концлагеристи от Белене и Скравена, още българи със смазани житейски съдби, само защото не мислели комунистически... А какво ще пишат в историята за децата... представяте ли си!
Не си представяйте. излишно е! ТЕ, ТЕЗИ, ТАКИВА комунисти ще останат извън историята на децата ни. Децата ни, ще учат за тях само като за отвратителен пример, който не бива да се повтаря никога! Комунисти = хитлеристи!
цитирай
2. psybg - до dobronameren
08.09.2015 08:41
Много добре съм те описал в статията си , позна ли се ?!
цитирай
3. dobronameren - Не разбирам
08.09.2015 10:35
каква връзка имам аз със заслугите на Тодор Живков, които ти си описал, драги psybg? Освен да допусна едно - че ника си ПСИ не си избрал случайно. Той да предупреждава, че си малко така психо. И да не ти се връзвам.
цитирай
4. psybg - Не, описвам точно такива като теб....
09.09.2015 13:39
Тази статия е най-вече за вас , така наречените "демократи" и пишещи се патриоти, които говорят за окупация, които им бе промит мозъка през последните 25г. Да ми се правите на патриоти и в това време да се кланяте на американците и да им издигате паметници , да лижите задниците на един народ, който няма нищо общо с нас ... Не ми се обяснява, достатъчно ясно и точно съм го казал
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: psybg
Категория: Политика
Прочетен: 38160
Постинги: 9
Коментари: 35
Гласове: 4
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930